.

Okulun Tarihçesi

Köyümüzde eğitim 1936 yıllında üç sınıflı olarak eski binada başlamıştır. Okulumuz bulunduğu köyün adıyla adlandırılmıştır.Daha sonra 1943 yılında yapılan yeni bina ile birlikte beş sınıflı olarak eğitim öğretim faaliyetleri devam etmiştir. Uzun yıllar iki binada beş derslik ve iki lojmanda eğitim öğretim hizmetleri sürdürülmüştür. 1992 yılında okul bahçesine iki derslik ve bir adet lojman daha yapılmıştır. 1997 yılında ilköğretimin sekiz yıla çıkması sonucu ilköğretim ikinci kademe öğrencilerimiz Buldan Ahmet Tuncay Yatılı bölge ilköğretim okulunda taşımalı olarak eğitim görmeye başlamıştır. 1998 yılında anasınıfımız açılarak öğrenci kabul etmeye başlamıştır.2006 yılında ise 1943 yılında inşa edilen eski binamız yıkılarak yeni bina inşaatı başlamış, inşaat 2007 yılı Ağustos ayında tamamlanmıştır.  2007 – 2008 eğitim öğretim yılından itibaren ise okulumuz 8 yıllık ilköğretim okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.  2011-2012 eğitim öğretim yılında yeni binada tadilat işleri yapılmıştır.

Köyümüzün  Soğukkuyu , Alayaka, Totular mahallelerindeki 30 öğrencimiz ile Boğazçiftlik Köyü Süller mahallesinde ve Boğazçiftlik Köyü merkezde oturan 27 öğrencide taşımalı olarak okulumuza gelmekte  ve öğle yemeğini okulumuzda yemektedirler

Etiketler :eba.gov.tr,